dinsdag 2 oktober 2012

Sinne 10 weken

Sinne is vandaag 10 weken en dus zijn de weekfoto en de weegtabel weer bijgewerkt.

2 Weken is Sinne nu bij ons en we zijn vreselijk blij met haar. Het is een lief hondje. Erg zelfstandig ook. Ze kan zichzelf tijden in haar eentje vermaken in de tuin. Als ik boven iets moet doen en ze dus alleen in de kamer is, piept ze niet. Vaak zit ze nog op precies dezelfde plek als ik weer beneden kom. Of ze gaat spelen of slapen.

Het "nadeel" van die zelfstandigheid is dat ze buiten ook gewoon haar eigen gangetje gaat. Hier even kijken, daar even kijken. Maar ze komt wel weer bij me, als het haar uitkomt. Dus Sinne loopt meestal aan het lijntje buiten. En dat doet ze heel netjes. Gewoon naast. Uit zichzelf.

De commando's gaan ook goed. "Zit" en "af" gaan al super, mét handgebaren. Ze weet ondertussen ook dat Sinne haar naam is en als we zeggen "kijk eens" dan gaat er iets gebeuren. Als we zeggen "let op" moet ze erom denken dat ze bijv. aan de goede kant een paaltje passeert, zodat we niet met de riem in de knoei komen. "In je mandje" weet ze een beetje. Dat is nu nog de bench, maar uiteindelijk wordt deze vervangen voor een mandje, dus is de bench haar mandje.

Natuurlijk zijn we ook druk aan het socialiseren. Ze gaat overal mee naar toe. School, winkel, visite, enz. Eerdaags gaan we naar het bos en naar het strand. Ik moet alleen even kijken wanneer het eb is, want dan is het zand lekker hard en kan Sinne er gewoon lopen. Morgenochtend bij Sandra in de beestenwei en misschien dat ik volgende week zaterdag op de show in Sneek een kijkje ga nemen.

Aankomende zaterdag onze eerste jachttraining! Spannend! Maar heb er erg veel zin in. Ben benieuwd hoe we het er vanaf brengen.

Eigenlijk gaat het gewoon heel erg goed! Ze is nog maar 2 weken bij ons, maar zou haar nu al voor geen goud meer kwijt willen.

Wat ik trouwens al dacht dat zou gebeuren, gebeurt ook... mensen op straat missen nu Fenne pas. Zien mij lopen met Sinne en vragen zich af waar Fenne is. Ik moet nu dus minimaal 2x per dag vertellen dat Fenne er niet meer is. Maar dat geeft niets, ze was ook een beroemde hond haha.

7 opmerkingen:

  1. De tijd vliegt als het leuk is en Sinne is leuk, dus.....

    NB. Goed dat je ook de kennelsite hebt bijgewerkt, maakt het wel begrijpelijker voor de bezoekers.
    Gr Jan W

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, het moest er toch ooit eens van komen. Ik kreeg ook nog steeds mailtjes van mensen die bij mij op de wachtlijst wilden. Maar het is toch weer een hele stap om te zetten. Weer een stukje Fenne uitgewist. Op papier (lees: internet) dan... in herinnering natuurlijk niet.
      Groetjes Monique

      Verwijderen
  2. Hoi Monique,
    Sinne doet het goed he, net als Tjibbe. Is ook zo'n wijsneus, en heeft dus ook alles zo door. Morgen begin ik met de puppytraining, ben benieuwd. Hij is nu al gek op meegaan met mij of mijn man, dus dat belooft wat voor de toekomst. Succes bij de jachttraining!
    Groetjes uit Tilburg, Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Wilma,
      Oooh dus jullie beginnen vandaag met de puppycursus. Spannend en leuk! Succes!
      Over een half jaartje ofzo (als ze wat verder mogen lopen) moeten we maar eens afspreken met (bijna) alle pups. Ben erg benieuwd naar de anderen.
      Groetjes Monique

      Verwijderen
  3. Hoi Monique,
    De puppytraining ging goed. Hij pikt alles snel op. Hij wil wel ravotten met alle andere hondjes, dus hij moet nog wel leren dat je niet altijd kunt spelen!! Maar dat komt wel. Verder doet hij het erg goed! En misschien inderdaad een leuk idee straks een keertje samen te komen. Misschien komen we wel eind oktober even kijken bij de fokkersdag in Zutphen. Rimca vond dat wel leuk, en volgens mij kwam "Bandje" ook.Even afwachten of Tjibbe een langere autorit ook leuk vindt. Tjibbe groeit als kool, zit al op 8,2 kilo, bijna 2 kilootjes erbij sinds we hem uit Longerhouw meenamen, haha
    Groetjes uit Tilburg en pootje van Tjibbe. Kan helaas hier geen foto meesturen. Maar ik volg je blog wel, en dus Sinne! Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wow! 8,2 kilo! Dat is een flinkerd!
      Ik weet nog niet of ik naar de fokkersdag ga. Het is voor ons 2,5 uur rijden. Mijn ouders wonen 5 minuutjes bij Jos en Rimca vandaan, dus ik ben regelmatig in de buurt.
      Ik zou het wel heel leuk vinden om Tjibbe en misschien Bandje te zien, dus mocht ik die dag niets te doen hebben en ik heb zin om dat stuk te rijden, kom ik die kant wel op. Heb je toevallig facebook? Dit is die van mij in ieder geval; https://www.facebook.com/#!/moniquevanniel

      Groetjes Monique

      Verwijderen
    2. Hoi Monique, Ja leuk, ik heb facebook waar ik ook steeds fotos op zet. Ik zal je uitnodigen! Groetjes uit Tilburg

      Verwijderen